Hier vind je een antwoord op al jouw vragen

Over BRAUZZ.
Bestellen bij BRAUZZ.
Producten
Abonnement

Wat is het idee achter BRAUZZ.?

Wij willen letterlijk en figuurlijk deze planeet schoonmaken en schoon houden! Het idee achter BRAUZZ. is dat een schone planeet start bij een schoon huishouden. Wij innoveren binnen de huishoudproducten om het gebruik van wegwerpplastic, schadelijke en onnodige ingrediënten te elimineren. Met innovatieve, duurzame en ecologische schoonmaakproducten willen wij de negatieve impact, die het huidige aanbod heeft, verminderen zonder dat de klant compromissen moet sluiten.

Wie zijn de oprichters?

Wij, Lowie, Manush en Ruben, richtten BRAUZZ. op in Juni 2020. Wij studeerden samen en besloten dat wij ons steentje wilden bijdragen aan een schonere wereld. Toen hebben wij een jaar aan onderzoek en ontwikkeling gedaan om uiteindelijk de BRAUZZ. refills te bekomen. Wij startten met verkopen op 26 november 2020!

Wat is de missie van BRAUZZ.?

De missie die wij vanaf het begin voor ogen hadden was om ecologisch en duurzaam consumeren toegankelijk te maken voor iedereen. Door alle mogelijke compromissen te elimeren. Wij wouden een product op de markt brengen dat zowel goed was voor de mensen als voor de planeet.

Over duurzaam en ecologische consumeren bestaan veel stigma’s en wij maakten het onze missie om al deze stigma’s (ecologische en duurzame producten zijn duur, werken niet goed, zijn niet overal te verkrijgen, zijn niet leuk om te gebruiken,…) de wereld uit te werken.

Wij hopen niet alleen dat ons product een steentje bijdraagt aan een mooiere wereld, maar ook dat de mensen inzien dat de stigma’s niet kloppen en in het vervolg ook andere duurzamere of ecologischere producten gaan proberen.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn een Belgische start-up en ons kantoor bevindt zich in de prachtige stad Gent.

Kan ik bij BRAUZZ. werken?

BRAUZZ. is een snel groeiende start-up met veel ambitie om onze positieve impact zo groot mogelijk te maken. Wij zoeken altijd toffe collega’s met ambities en die geloven in onze missie. Meld jezelf aan via hello@brauzz.com.

Steunen jullie goede doelen?

Bij BRAUZZ gaat het om impact. Onze producten hebben op dagelijkse basis bij heel veel klanten een positieve impact. Ze overbelasten de planeet niet en ze zorgen ervoor dat de klanten in een schone omgeving kunnen leven!

Daarnaast werken wij samen met AMAB. Een maatwerkbedrijf gesitueerd in Brussel.

AMAB vzw streeft naar een verantwoord evenwicht tussen People, Profit en Planet en dit in duurzame interactie met het milieu. Hierdoor steunt BRAUZZ. werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot het arbeidscircuit en worden zij geïnspireerd tot persoonlijke groei.

Verder steunen wij nog geen goede doelen, maar staan wij zeker open om organisaties te steunen die ook streven voor een positieve impact. Vertegenwoordig jij er zo eentje? Neem zeker contact op met ons via hello@brauzz.com.

Kan ik bij BRAUZZ. werken?

BRAUZZ. is een snel groeiende start-up met veel ambitie om onze positieve impact zo groot mogelijk te maken. Wij zoeken altijd toffe collega’s met ambities en die geloven in onze missie. Meld jezelf aan via hello@brauzz.com.

Bestellen

In welke landen kan BRAUZZ. geleverd worden?

Op dit moment leveren wij in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Wil jij toch graag BRAUZZ. kopen en wens jij een levering buiten deze landen? Contacteer ons via hello@brauzz.com en wij zoeken samen een oplossing.

Zijn jullie producten in retail winkels te koop?

Op dit moment is BRAUZZ. nog niet in retail te koop en dus enkel via onze site te koop. Het is wel onze ambitie om onze producten zo dicht mogelijk bij onze klanten te krijgen. Ken jij een winkel waar ze BRAUZZ. met open armen zouden ontvangen? Contacteer ons dan via hello@brauzz.com.

Kan ik mijn bestelling aanpassen of annuleren?

Ons bestelsysteem werkt bijna volledig automatisch. Direct na jouw bestelling wordt jouw bestelling doorgestuurd naar onze verschillende partners zodat wij deze zo snel mogelijk bij jou kunnen laten toekomen. Een annulering is mogelijk, stuur ons zo snel mogelijk een mailtje via hello@brauzz.com en wij zoeken samen een oplossing.

Waar kan ik gebruikmaken van een kortingscode?

Bij het afrekenen is een vakje voorzien waar jij jouw kortingscode kan ingeven. Wanneer deze geldig is, wordt de korting meteen toegepast op het eindbedrag. Jij ziet dan perfect hoeveel jij bespaart.

Verzenden

Wanneer kan ik mijn pakje verwachten?

Wij beloven op dit moment een geschatte leveringstermijn van 10 werkdagen. Wij bieden verschillende verzendopties aan tegen verschillende prijzen. De verzendduur hangt af van de gekozen verzendoptie.

Is er een minimum bestelbedrag?

Nee, er is geen minimum bestelbedrag. Wij bieden gratis verzending aan binnen België en Nederland vanaf een aankoopwaarde van €30.

Worden er verzendkosten aangerekend?

Boven een aankoopwarde van €30 bieden wij gratis levering aan binnen België en Nederland.

Bestelwaarde onder €30 binnen België

Brief (geen track & trace): €2,49 (enkel mogelijk voor refills)
Servicepunt levering (zelf af te halen): €3,49
Levering aan huis: €4,22

Bestelwaarde onder €30 binnen Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk
Levering aan huis: €2,49

Kan ik mijn bestelling volgen (track and trace)?

Wanneer jij koos voor een levering aan een servicepunt of aan huis ontvang jij bij het verzenden van ons een track and trace code. Hiermee volg jij waar jouw pakje zich bevind en wanneer het zal toekomen.

Betaling

Via welke manier kan ik betalen?

In onze winkel kunt u gebruik maken van de volgende betaalmethoden: American Express, Apple Pay, Bancontact, Belfius betaal app, Google Pay, Ideal, KBC betaal app, Meastro, Mastercard, Paypal en Visa.

Wanneer wordt het geld van mijn rekening genomen?

Het geld zal rechtstreeks worden afgeschreven via onze betalingsproviders.

Wanneer ontvang ik mijn geld terug in geval ik een product retourneer?

Nadat wij jouw retourzending hebben ontvangen, zullen wij de goederen inspecteren en het aankoopbedrag binnen een week terugstorten via de door jou gekozen betaalwijze.

Er is iets fout gelopen met mijn bestelling

Wat gebeurt er als mijn bestelling onvolledig of beschadigd aankomt?

Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg het probleem uit en stuur indien mogelijk een foto of filmpje mee op zodat we kunnen bekijken wat er fout liep. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing. Klantentevredenheid is voor is van uiterst belang!

Wat moet ik doen als mij het verkeerde product is geleverd?

Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg het probleem uit en stuur indien mogelijk een foto of filmpje mee op zodat we kunnen bekijken wat er fout liep. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing. Klantentevredenheid is voor is van uiterst belang!

Ik ben niet tevreden over mijn aankoop, wat nu?

Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg uit waarom jij niet tevreden bent. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing.

Schoonmaakmiddel

Hoe werkt het?

1. Vul de fles met (warm) water

2. Knip het navullingszakje open en giet het in de fles

3. Draai de verstuiver op de fles en schud eens

4. Gebruik de fles steeds opnieuw met een nieuwe navulling

Wat moet ik weten over de allesreiniger?

Onze allesreiniger werkt perfect in de keuken en snijdt probleemloos door vet en vuil.
Zoals de naam al doet vermoeden, kunt jij het gebruiken voor alle soorten oppervlakken, zoals tegels, laminaat, roestvrij staal of verzegeld hout, om er maar een paar te noemen.
Wees voorzichtig met gevoelige oppervlakken zoals natuursteen of onverzegeld hout omdat onze reinigers citroenzuur bevatten Als je niet zeker bent over een oppervlak, controleer dan eerst of het geschikt is.

Geur: subtiele persische limoen geur

De allesreiniger kan ook perfect gebruikt worden om de vloer mee schoon te maken. Los de navulling op in 500ml water en voeg vervolgens 25/30ml (een shotglaasje) toe in een emmer met 3 tot 5 liter water.

Wat moet ik weten over de badkamerreiniger?

Onze badkamerreiniger geeft kalk geen kans. De badkamerreiniger slaagt erin vuil en aanslag op verschillende oppervlaktes te reinigen; douche, bad, wastafel/lavabo en kranen. Wees voorzichtig met gevoelige oppervlakken zoals natuursteen of onverzegeld hout omdat onze reinigers citroenzuur bevatten Als je niet zeker bent over een oppervlak, controleer dan eerst of het geschikt is.

Geur: subtiele meiklokjes geur

Wat moet ik weten over de glasreiniger?

Onze glasreiniger laat alle schijnen wat hoort te schijnen. En dat zonder strepen achter te laten. De glasreiniger slaagt erin vuil op volgende oppervlakken te verslaan; glazen oppervlakken, ramen en spiegels.

Hier is bewust gekozen om dit product geurloos te houden.

Waar worden jullie producten geproduceerd?

Al de onderdelen worden geproduceerd in de Europese Unie behalve onze duurzame en hervulbare fles.

De navullingen

Welke ingredienten bevatten de navullingen?

Bij BRAUZZ. zijn wij heel open over de ingrediënten die wij gebruiken om deze zo milieuvriendelijk te maken en toch efficiënt te houden. Per product wordt op de productpagina meegegeven welke ingrediënten gebruikt worden en welke functie ze hebben. De verhouding tussen de afzonderlijke stoffen variëren per product.

Onze producten bestaan voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong (behalve de geur en de kleur zijn een mix van natuurlijk en synthetisch). Zijn 100% vegan en makkelijk biologisch afbreekbaar op basis van de OECD wetgeving.

Welke temperatuur moet het water hebben waarin ik de navulling giet?

Water van de kraan is alles wat je nodig hebt. In warm water lost het poeder zich het snelst op.

Hoeveel water moet ik gebruiken?

De formule is gebasseerd op 500ml water. Voor 500ml water kunnen wij dus krachtige reinigingscapaciteit garanderen.

Zijn de navullingen vegan?

Onze producten bevatten geen ingredienten van dierlijke afkomst.

Zijn de producten vrij van tests op dieren?

BRAUZZ. producten worden niet op dieren getest.

Moet ik met de fles schudden voor gebruik?

Voor optimale schoonmaakefficientie moet het poeder volledig opgelost zijn. Door de schudden gaat dit sneller en kan je het product sneller gebruiken.

Hoe lang is een navulling houdbaar in het zakje?

Indien het zakje correct wordt bewaard garanderen wij dat de navullingen 24 maanden goed blijven.

De navullingen goed bewaren betekend op een droge en koele plaats buiten het bereiek van direct zonlicht.

Hoe lang is het reinigingsmiddel houdbaar na oplossing in water?

Nadat het poeder is opgelost in water garanderen wij een goed werkend product gedurende 6 maanden.

Is het navullingzakje composteerbaar?

Het navullingzakje is gecertificieerd TUV AUSTRIA industireel composteerbaar. Vraag jouw afvalophaal dienst als dit zakje bij het GFT afval gesorteerd mag worden.

Hoe bewaar ik de navullingen best?

De navullingen goed bewaren betekend op een droge en koele plaats buiten het bereiek van direct zonlicht.

De fles

Uit welk materiaal zijn de flessen gemaakt?

De flessen zijn vervaardigt in PET en dus zeer duurzaam en herbruikbaar. Wanneer deze na intensief gebruik toch vervangen hoeft te worden is deze zeer eenvoudig en recycleerbaar.

Kan ik een eigen fles gebruiken?

Tuurlijk, dat is geen probleem. Zorg ervoor dat je de fles van tevoren goed schoonmaakt. Voor een optimale reinigingservaring moet de fles een inhoud hebben van 500ml.

Hoe vaak kan ik de fles hergebruiken?

Wij ontwierpen de fles zo dat deze heel duurzaam en robuust is en dus vele malen opnieuw gebruikt kan worden. De verstuiver is van industrieel niveau zodat deze steeds hergebruikt kan worden.

Moet de fles volledig leeg zijn voor ik deze hervul?

We raden aan om de inhoud van de fles volledig te gebruiken en vervolgens eens uit te spoelen alvorens deze opnieuw te hervullen.

Natuurlijke sponsdoek

Kan de natuursponsdoek in de wasmachine worden gereinigd?

Dit kan zowel in de wasmachine als in de vaatwasser tot 95° Celsius. Zo wordt de doek opnieuw helemaal schoon.

Bevat een natuursponsdoek microplastics?

In tegenstelling tot microvezeldoekjes bevat een natuursponsdoek geen microplastics.

Hoe recycleer ik de natuurlijke sponsdoek?

Onze natuurlijke sponsdoek is thuis composteerbaar en 100% biologisch afbreekbaar.

Uit welke materialen bestaat een natuurlijke sponsdoek?

Onze natuurlijke sponsdoek bestaat uit 100% natuurlijke componenten. 70% houtellulose en 30% katoen.

Wasstrips

Hebben de wasstrips een geur?

Ja onze wasstrips hebben een heerlijk frisse geur. Let op: direct na het wassen ruikt het wasgoed nauwelijks. De geur hecht zich in kleine moleculen aan het wasgoed en komt alleen vrij door wrijving (bijv. bij het dragen). De was ruikt dus langer fris dan met conventioneel wasmiddel.

Heb ik nog wasverzachter nodig?

Onze wasstrips bevatten geen wasverzachter. Als je niet zonder wasverzachter wilt wassen kun je deze toch toevoegen.

Voor welke temperaturen zijn de wasstrips geschikt?

De wasstrips werken het best bij een watertemperatuur tussen 15°C en 95°C. Wassen op een lagere temperatuur is beter voor het milieu.

Hoeveel wasstrips heb ik nodig voor een grote wasmachine (8 Kg)?

In tegenstelling tot normale wasmachines (4-5 kg) kan je dan anderhalve of 2 wasstrips gebruiken.

Zijn de wasstrips ook geschikt voor mensen met allergieën?

Zowel onze wasstrips met en zonder geur zijn dermatologisch getest door het geronomeerde Duitse Dermatest en gecertificeerd als "excellent". Hiermee tonen we aan dat het mogelijke triggeren van allergiën tot een minimum is herleid met onze formule.

Zijn de wasstrips geschikt voor op reis?

Dankzij hun kleine formaat en lichte gewicht zijn de wasbladen perfect als reisgenoot. Bovendien zijn ze ook geschikt voor de handwas.

Kan de wasstrip ook gebruikt worden tijdens handwas?

Ja. Was daarna zeker grondig jouw handen.

Kunnen de wasstrips ook worden gebruikt voor zijde, kasmier, dons en wol?

De wasstrips zijn universeel en kunnen voor vele soorten textiel gebruikt worden.

Speelt de hardheid van het water een rol bij het doseren van de wasbladen?

Zelfs bij hoge waterhardheid zouden een tot anderhalve wasstrip voldoende moten zijn. Indien dit niet genoeg blijkt, kunnen 2 wasstrips gebruikt worden.

Moet sterk vervuild wasgoed worden voorbehandeld?

Het wordt algemeen aanbevolen om vlekken en zware vervuiling vooraf te behandelen.

Bevatten de wasstrips ontkalkingsmiddelen?

De wasbladen bevatten geen ontkalkingsmiddelen. Als het tot nu toe nodig was om ontkalker te gebruiken, blijf je dit best doen.

Welk textiel kan ik met de wasstrips wassen?

De wasvellen zijn geschikt voor alle textiel en alle kleuren.

Hoe gebruik ik de wasstrips?

De wasstrips kunnen ofwel samen met het wasgoed rechtstreeks in de trommel ofwel in het wasmiddelbakje van de wasmachine worden gedaan.

Hoe worden de wasstrips gedoseerd?

De basisregel is: 1 wasstrip per kleine lading wasgoed. Bij zeer vuile was of een grote lading raden wij aan anderhalve of 2 wasstrips te gebruiken.

Waar zijn de wasstrips van gemaakt?

De wasstrips bestaan uit ionische en anionische oppervlakteactieve stoffen water en parfum. De volledige lijst van ingrediënten vind je op de productpagina.

Zijn de wasstrips ook zonder parfum verkrijgbaar?

We zijn met de ontwikkeling bezig en zullen binnenkort een geurvrije variant aanbieden. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!

Laten de wasstrips resten achter op het wasgoed?

Nee de wasstrips bevatten geen zetmeel wat betekent dat ze geen aanslag in de machine of witte strepen op het wasgoed achterlaten.

Lossen de wasstrips volledig op in water?

Ja de wasstrips lossen binnen enkele seconden volledig op in water en zijn makkelijke biologisch afbreekbaar.

Zijn de wasstrips duurder dan gewone wasmiddelen?

Het is voor ons belangrijk om onze duurzame producten voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom is een redelijke prijs voor ons erg belangrijk. De goedkoopste manier om aan de wasstrips te bekomen is via een abonnement. Op onze productpagina vind je een prijsvergelijking met bekende wasmerken.

Is de verpakking van de wasstrips milieuvriendelijk?

Onze wasstrips zijn verpakt in 100% recycleerbaar karton en komen bij jou aan in een papieren enveloppe. Er is dus geen plastic afval of ander schadelijk verpakkingsmateriaal.

Zijn de wasstrips vegan?

De wasstrips zijn niet getest op dieren en bevatten ook geen dierlijke ingrediënten.

Waar worden de wasstrips geproduceerd?

Momenteel is de productie van onze wasstrips in China. Daar hebben wij een gecertificeerde partner die aan alle Europese normen voldoet. Het transport gebeurd via trein en de CO2 emissies remunereren wij. Wij maken werk om de productie naar Europa te verplaatsen omdat centrale verankering belangrijk is voor ons.

Wat is de houdbaarheid van de wasstrips?

De wasstrips moeten binnen 2 jaar worden gebruikt. Ook daarna kunnen ze nog zonder problemen worden gebruikt, maar de geur en de wasprestaties kunnen na verloop van tijd afnemen.

Wat zijn de voordelen van een abonnement?

- Je hoeft in de winkel nooit meer te denken aan wasmiddel (en je hoeft het ook niet meer te versleuren).
- Jouw wasmiddel ligt steeds klaar op jouw deurmatje wanneer jij dit wil. Niet meer, niet minder.
- Jij betaalt per 32 wasbeurten €10 in plaats van €15.

Algemene informatie over een abonnement bij BRAUZZ.

Al onze abonnementen kunnen op elk moment worden opgezegd en zijn aanpasbaar. Er zijn dus geen kleine lettertjes met strenge voorwaarden. Volledige transparantie is erg belangrijk voor ons!

Maak bij het afrekenen zeker een account aan bij afsluiten van een abonnement. Zo kan jij achteraf eenvoudig inloggen en jouw abonnement zelf beheren.

Hoe vaak krijg ik een levering?

Je bepaalt zelf de frequentie van jouw abonnement. Je kiest bij de bestelling indien jij een levering wenst om de 1, 2, 3 of 4 maanden.

Daarna kan jij de frequentie heel eenvoudig aanpassen binnen jouw account. Volgende opties zijn beschikbaar;

- De maandelijkse frequentie verkorten of verlengen
- Een levering overslaan wanneer jij nog genoeg wasmiddel hebt of even niet thuis bent
- Een levering sneller laten bezorgen wanneer jij zonder wasmiddel dreigt te vallen.
- Het abonnement pauzeren voor onbepaalde tijd.

Voor elke nieuwe levering wordt jij ook steeds op de hoogte gebracht. Er worden dus nooit kosten in rekening gebracht zonder dat jij daarvan op de hoogte wordt gebracht.

Is er een opzegtermijn?

Nee, het abonnement kan op elk moment worden gepauzeerd of opgezegd. Hiervoor hoef jij jou ook niet te verantwoorden.

Hoe kan ik mijn abonnement beheren?

Als jij al een klanten account hebt aangemaakt bij het plaatsen van jouw bestelling, kan jij eenvoudig inloggen via onze website en jouw abonnement beheren.

In jouw account kan jij onder andere jouw adres wijzigen, de leverfrequentie, de hoeveelheid producten en jouw bestelgeschiedenis bekijken.

Ik kan niet inloggen op mijn account?

Als jij geen account hebt aangemaakt toen jij jouw bestelling plaatste, maak je gewoon een account aan met hetzelfde e-mailadres dat jij hebt gebruikt toen jij jouw bestelling plaatste. Jouw abonnement verschijnt dan in jouw account.

Als jij jouw wachtwoord bent vergeten, kan jij bij het aanmelden gewoon op "Wachtwoord vergeten" klikken en jouw e-mailadres invoeren. Jij krijgt dan een link toegestuurd waarmee jij jouw wachtwoord kunt resetten. Geen mail ontvangen? Controleer even het spam mapje.

Ik weet niet hoe ik mijn abonnement kan aanpassen?

Ervaar jij problemen met het aanpassen van jouw abonnement? Geen probleem, stuur ons gerust een e-mail naar hello@brauzz.com en wij zullen de nodige wijzigingen voor jou doorvoeren.