FAQ

Hieronder verzamelden wij antwoorden op de meeste gestelde vragen van onze klanten.

Categoriën

Over BRAUZZ.
Bestellen bij BRAUZZ.
Producten
Abonnement
Over
Algemene info over BRAUZZ.
Wat is het idee achter BRAUZZ.?
Wij willen letterlijk en figuurlijk deze planeet schoonmaken en schoon houden! Het idee achter BRAUZZ. is dat een schone planeet start bij een schoon huishouden. Wij innoveren binnen de huishoudproducten om het gebruik van wegwerpplastic, schadelijke en onnodige ingrediënten te elimineren. Met innovatieve, duurzame en ecologische schoonmaakproducten willen wij de negatieve impact, die het huidige aanbod heeft, verminderen zonder dat de klant compromissen moet sluiten.
Wie zijn de oprichters?
Wij, Lowie, Manush en Ruben, richtten BRAUZZ. op in Juni 2020. Wij studeerden samen en besloten dat wij ons steentje wilden bijdragen aan een schonere wereld. Toen hebben wij een jaar aan onderzoek en ontwikkeling gedaan om uiteindelijk de BRAUZZ. refills te bekomen. Wij startten met verkopen op 26 november 2020!
Wat is de missie van BRAUZZ.?
De missie die wij vanaf het begin voor ogen hadden was om ecologisch en duurzaam consumeren toegankelijk te maken voor iedereen. Door alle mogelijke compromissen te elimeren. Wij wouden een product op de markt brengen dat zowel goed was voor de mensen als voor de planeet.Over duurzaam en ecologische consumeren bestaan veel stigma’s en wij maakten het onze missie om al deze stigma’s (ecologische en duurzame producten zijn duur, werken niet goed, zijn niet overal te verkrijgen, zijn niet leuk om te gebruiken,…) de wereld uit te werken.Wij hopen niet alleen dat ons product een steentje bijdraagt aan een mooiere wereld, maar ook dat de mensen inzien dat de stigma’s niet kloppen en in het vervolg ook andere duurzamere of ecologischere producten gaan proberen.
Waar zijn jullie gevestigd?
Wij zijn een Belgische start-up en ons kantoor bevindt zich in de prachtige stad Gent.
Kan ik bij BRAUZZ. werken?
BRAUZZ. is een snel groeiende start-up met veel ambitie om onze positieve impact zo groot mogelijk te maken. Wij zoeken altijd toffe collega’s met ambities en die geloven in onze missie. Meld jezelf aan via ruben@brauzz.com.
Steunen jullie goede doelen?
Bij BRAUZZ gaat het om impact. Onze producten hebben op dagelijkse basis bij heel veel klanten een positieve impact. Ze overbelasten de planeet niet en ze zorgen ervoor dat de klanten in een schone omgeving kunnen leven!Daarnaast werken wij samen met AMAB voor het inpakken en verzenden van alle bestellingen. Een maatwerkbedrijf gesitueerd in Brussel. AMAB vzw streeft naar een verantwoord evenwicht tussen People, Profit en Planet en dit in duurzame interactie met het milieu. Hierdoor steunt BRAUZZ. werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot het arbeidscircuit en worden zij geïnspireerd tot persoonlijke groei.Ook hebben wij een samenwerking met EcoCart. Per bestelling doneren wij een deel van de winst om iedere bestelling volledig CO2-neutraal te maken. Dit geld wordt door EcoCart geinvesteerd in verschillende duurzame projecten over de ganse wereld. Het project dat wij rechtstreeks steunen is het opwekken van groene energie in Europa!Ken jij goede doelen of initiatieven die bij BRAUZZ. zouden passen? Neem zeker contact op met ons via hello@brauzz.com.
Bestellen
Bestellen
In welke landen kan BRAUZZ. geleverd worden?
Op dit moment leveren wij in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Wil jij toch graag BRAUZZ. kopen en wens jij een levering buiten deze landen? Contacteer ons via hello@brauzz.com en wij zoeken samen een oplossing.
Zijn jullie producten in retail winkels te koop?
De BRAUZZ. producten zijn reeds verkrijgbaar op veel verschillende plekken! Via onze website en bol.com kan jij rechtstreeks bij ons kopen en genieten jij van onze goede service. Daarnaast zijn de BRAUZZ. producten bij verscheidende online en offline retailers te verkrijgen.Online; Pieter-pot (BE/NL), Leven Zonder Afval (BE/NL), Gorillas (NL),...Offline; Bio Planet (BE), Beauty and Care (NL),...Ken jij nog winkels waar BRAUZZ. perfect binnen het plaatje past? Contacteer ons dan via hello@brauzz.com.
Kan ik mijn bestelling aanpassen of annuleren?
Ons bestelsysteem werkt bijna volledig automatisch. Direct na jouw bestelling wordt jouw bestelling doorgestuurd naar onze verschillende partners zodat wij deze zo snel mogelijk bij jou kunnen laten toekomen. Een annulering is mogelijk, stuur ons zo snel mogelijk een mailtje via hello@brauzz.com en wij zoeken samen een oplossing.
Waar kan ik gebruikmaken van een kortingscode?
Bij het afrekenen is een vakje voorzien waar jij jouw kortingscode kan ingeven. Wanneer deze geldig is, wordt de korting meteen toegepast op het eindbedrag. Jij ziet dan perfect hoeveel jij bespaart.
Verzenden
Wanneer kan ik mijn pakje verwachten?
Dagelijks worden bestellingen verzonden. Doorgaans leveren wij binnen de 1 tot 2 werkdagen.
Is er een minimum bestelbedrag?
Nee, er is geen minimum bestelbedrag. Wij bieden gratis verzending aan binnen België en Nederland vanaf een aankoopwaarde van €30.
Worden er verzendkosten aangerekend?
Boven een aankoopwarde van €30 bieden wij gratis levering aan binnen België en Nederland.Onder een aankoopwaarde van €30 wordt een verzendkost van €2,49 aangerekend om jouw bestelling thuis geleverd te krijgen.
Kan ik mijn bestelling volgen (track and trace)?
Zeker en vast! Jij zal steeds jouw pakje kunnen traceren via een track en trace link die te vinden is in jouw verzend bevestigingsmail.
Betaling
Via welke manier kan ik betalen?
In onze winkel kunt u gebruik maken van de volgende betaalmethoden: American Express, Apple Pay, Bancontact, Belfius betaal app, Google Pay, Ideal, KBC betaal app, Meastro, Mastercard, Paypal en Visa.
Wanneer wordt het geld van mijn rekening genomen?
Het geld zal rechtstreeks worden afgeschreven via onze betalingsproviders.
Wanneer ontvang ik mijn geld terug in geval ik een product retourneer?
Nadat wij jouw retourzending hebben ontvangen, zullen wij de goederen inspecteren en het aankoopbedrag binnen een week terugstorten via de door jou gekozen betaalwijze.
Er is iets fout gelopen met mijn bestelling
Wat gebeurt er als mijn bestelling onvolledig of beschadigd aankomt?
Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg het probleem uit en stuur indien mogelijk een foto of filmpje mee op zodat we kunnen bekijken wat er fout liep. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing. Klantentevredenheid is voor is van uiterst belang!
Wat moet ik doen als mij het verkeerde product is geleverd?
Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg het probleem uit en stuur indien mogelijk een foto of filmpje mee op zodat we kunnen bekijken wat er fout liep. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing. Klantentevredenheid is voor is van uiterst belang!
Ik ben niet tevreden over mijn aankoop, wat nu?
Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg uit waarom jij niet tevreden bent. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing.
Producten
Hervulbare oppervlakte reinigers
Hoe werkt het?
1. Vul de fles met (warm) water

2. Knip het navullingszakje open en giet het in de fles

3. Draai de verstuiver op de fles en schud eens

4. Gebruik de fles steeds opnieuw met een nieuwe navulling
Wat moet ik weten over de allesreiniger?
Onze allesreiniger werkt perfect in de keuken en snijdt probleemloos door vet en vuil. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt jij het gebruiken voor alle soorten oppervlakken, zoals tegels, laminaat, roestvrij staal of verzegeld hout, om er maar een paar te noemen.

Wees voorzichtig met gevoelige oppervlakken zoals natuursteen of onverzegeld hout omdat onze reinigers citroenzuur bevatten Als je niet zeker bent over een oppervlak, controleer dan eerst of het geschikt is.

Geur: subtiele persische limoen geur.
Wat moet ik weten over de badkamerreiniger?
Onze badkamerreiniger geeft kalk geen kans. De badkamerreiniger slaagt erin vuil en aanslag op verschillende oppervlaktes te reinigen; douche, bad, wastafel/lavabo en kranen.

Wees voorzichtig met gevoelige oppervlakken zoals natuursteen of onverzegeld hout omdat onze reinigers citroenzuur bevatten Als je niet zeker bent over een oppervlak, controleer dan eerst of het geschikt is.

Geur: subtiele meiklokjes geur.
Wat moet ik weten over de glasreiniger?
Onze glasreiniger laat alle schijnen wat hoort te schijnen. En dat zonder strepen achter te laten. De glasreiniger slaagt erin vuil op volgende oppervlakken te verslaan; glazen oppervlakken, ramen en spiegels.
Hier is bewust gekozen om dit product geurloos te houden.
Waar worden jullie producten geproduceerd?
Al de onderdelen worden geproduceerd in de Europese Unie behalve onze duurzame en hervulbare fles worden geproduceerd buiten de EU en per trein naar hier vervoerd.
De navullingen
Welke ingredienten bevatten de navullingen?
Bij BRAUZZ. zijn wij heel open over de ingrediënten die wij gebruiken om deze zo milieuvriendelijk te maken en toch efficiënt te houden. Per product wordt op de productpagina meegegeven welke ingrediënten gebruikt worden en welke functie ze hebben. De verhouding tussen de afzonderlijke stoffen variëren per product.

Onze producten bestaan voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong (behalve de geur en de kleur zijn een mix van natuurlijk en synthetisch). Zijn 100% vegan en makkelijk biologisch afbreekbaar op basis van de OECD wetgeving.
Welke temperatuur moet het water hebben waarin ik de navulling giet?
Water van de kraan is alles wat je nodig hebt. In warm water lost het poeder zich het snelst op.
Hoeveel water moet ik gebruiken?
De formule is gebasseerd op 500ml water. Voor 500ml water kunnen wij dus krachtige reinigingscapaciteit garanderen.
Zijn de navullingen vegan?
Onze producten bevatten geen ingredienten van dierlijke afkomst.
Zijn de producten vrij van tests op dieren?
BRAUZZ. producten worden niet op dieren getest.
Hoe lang is een navulling houdbaar in het zakje?
Indien het zakje correct wordt bewaard garanderen wij dat de navullingen 24 maanden goed blijven.

De navullingen goed bewaren betekend op een droge en koele plaats buiten het bereiek van direct zonlicht.
Hoe lang is het reinigingsmiddel houdbaar na oplossing in water?
Nadat het poeder is opgelost in water garanderen wij een goed werkend product gedurende 6 maanden.
Moet ik met de fles schudden voor gebruik?
Voor optimale schoonmaakefficientie moet het poeder volledig opgelost zijn. Door de schudden gaat dit sneller en kan je het product sneller gebruiken.
Hoe bewaar ik de navullingen best?
De navullingen goed bewaren betekend op een droge en koele plaats buiten het bereiek van direct zonlicht.
De fles
Uit welk materiaal zijn de flessen gemaakt?
De flessen zijn vervaardigt in PET en dus zeer duurzaam en herbruikbaar. Wanneer deze na intensief gebruik toch vervangen hoeft te worden is deze zeer eenvoudig en recycleerbaar.
Kan ik een eigen fles gebruiken?
Tuurlijk, dat is geen probleem. Zorg ervoor dat je de fles van tevoren goed schoonmaakt. Voor een optimale reinigingservaring moet de fles een inhoud hebben van 500ml.
Hoe vaak kan ik de fles hergebruiken?
Wij ontwierpen de fles zo dat deze heel duurzaam en robuust is en dus vele malen opnieuw gebruikt kan worden. De verstuiver is van industrieel niveau zodat deze steeds hergebruikt kan worden.
Moet de fles volledig leeg zijn voor ik deze hervul?
We raden aan om de inhoud van de fles volledig te gebruiken en vervolgens eens uit te spoelen alvorens deze opnieuw te hervullen.
Natuurlijke sponsdoek
Kan de natuursponsdoek in de wasmachine worden gereinigd?
Dit kan zowel in de wasmachine als in de vaatwasser tot 95°. Zo wordt de doek opnieuw helemaal schoon.
Bevat een natuursponsdoek microplastics?
In tegenstelling tot microvezeldoekjes bevat een natuursponsdoek geen microplastics.
Hoe recycleer ik de natuurlijke sponsdoek?
Onze natuurlijke sponsdoek is thuis composteerbaar en 100% biologisch afbreekbaar.
Uit welke materialen bestaat een natuurlijke sponsdoek?
Onze natuurlijke sponsdoek bestaat uit 100% natuurlijke componenten. 70% houtellulose en 30% katoen.
Wasstrips
Hebben de wasstrips een geur?
Ja onze wasstrips hebben een heerlijk frisse geur. Let op: direct na het wassen ruikt het wasgoed nauwelijks. De geur hecht zich in kleine moleculen aan het wasgoed en komt alleen vrij door wrijving (bijv. bij het dragen). De was ruikt dus langer fris dan met conventioneel wasmiddel.
Heb ik nog wasverzachter nodig?
Onze wasstrips bevatten geen wasverzachter. Als je niet zonder wasverzachter wilt wassen kun je deze toch toevoegen.
Voor welke temperaturen zijn de wasstrips geschikt?
De wasstrips werken het best bij een watertemperatuur tussen 15°C en 95°C. Wassen op een lagere temperatuur is beter voor het milieu.
Hoeveel wasstrips heb ik nodig voor een grote wasmachine (8 Kg)?
In tegenstelling tot normale wasmachines (4-5 kg) kan je dan anderhalve of 2 wasstrips gebruiken.
Zijn de wasstrips ook geschikt voor mensen met allergieën?
Zowel onze wasstrips met en zonder geur zijn dermatologisch getest door het geronomeerde Duitse Dermatest en gecertificeerd als "excellent". Hiermee tonen we aan dat het mogelijke triggeren van allergiën tot een minimum is herleid met onze formule.
Zijn de wasstrips geschikt voor op reis?
Dankzij hun kleine formaat en lichte gewicht zijn de wasbladen perfect als reisgenoot. Bovendien zijn ze ook geschikt voor de handwas.
Kan de wasstrip ook gebruikt worden tijdens handwas?
Ja. Was daarna zeker grondig jouw handen.
Kunnen de wasstrips ook worden gebruikt voor zijde, kasmier, dons en wol?
De wasstrips zijn universeel en kunnen voor vele soorten textiel gebruikt worden.
Speelt de hardheid van het water een rol bij het doseren van de wasstrips
Zelfs bij hoge waterhardheid zouden een tot anderhalve wasstrip voldoende moten zijn. Indien dit niet genoeg blijkt, kunnen 2 wasstrips gebruikt worden.
Moet sterk vervuild wasgoed worden voorbehandeld?
Het wordt algemeen aanbevolen om vlekken en zware vervuiling vooraf te behandelen. Ideaal hiervoor is de BRAUZZ.BRAUZZ. vlekverwijderaar
Wasstrips
Bevatten de wasstrips ontkalkingsmiddelen?
De wasbladen bevatten geen ontkalkingsmiddelen. Als het tot nu toe nodig was om ontkalker te gebruiken, blijf je dit best doen.
Hoe gebruik ik de wasstrips best?
De wasstrips kunnen ofwel samen met het wasgoed rechtstreeks in de trommel ofwel in het wasmiddelbakje van de wasmachine worden gedaan.
Hoe worden de wasstrips gedoseerd?
De basisregel is: 1 wasstrip per kleine lading wasgoed. Bij zeer vuile was of een grote lading raden wij aan anderhalve of 2 wasstrips te gebruiken.
Waar zijn de wasstrips van gemaakt?
De wasstrips bestaan uit ionische en anionische oppervlakteactieve stoffen water en parfum. De volledige lijst van ingrediënten vind je op de productpagina.
Waar worden de wasstrips geproduceerd?
Momenteel is de productie van onze wasstrips in China. Daar hebben wij een gecertificeerde partner die aan alle Europese normen voldoet. Het transport gebeurd via trein en de CO2 emissies remunereren wij. Wij maken werk om de productie naar Europa te verplaatsen omdat centrale verankering belangrijk is voor ons.
Lossen de wasstrips volledig op in water?
Ja de wasstrips lossen binnen enkele seconden volledig op in water en zijn makkelijke biologisch afbreekbaar.
Wat is de houdbaarheid van de wasstrips?
De wasstrips moeten binnen 2 jaar worden gebruikt. Ook daarna kunnen ze nog zonder problemen worden gebruikt, maar de geur en de wasprestaties kunnen na verloop van tijd afnemen.
Is de verpakking van de wasstrips milieuvriendelijk?
Onze wasstrips zijn verpakt in 100% recycleerbaar karton en komen bij jou aan in een papieren enveloppe. Er is dus geen plastic afval of ander schadelijk verpakkingsmateriaal.
Laten de wasstrips resten achter op het wasgoed?
Nee de wasstrips bevatten geen zetmeel wat betekent dat ze geen aanslag in de machine of witte strepen op het wasgoed achterlaten.
Zijn de wasstrips ook zonder parfum verkrijgbaar?
Ja
Vaatwastabletten
Wat maakt de BRAUZZ. vaatwastabletten speciaal?
De BRAUZZ. vaatwastabletten zijn 40% kleiner dan de gemiddelde tabletten vandaag te koop. We kunnen dus veel CO2-uitstoot besparen tijdens het transport van onze tabletten. Natuurlijk is de verpakking volledig plasticvrij en past het pakketje makkelijk door de brievenbus. En zoals al onze producten is ook dit product vegan en niet getest op dieren.
Hoe gebruik ik de vaatwastabletten?
Leg het vaatwas tabletje in het daarvoor voorziene bakje in jouw vaatwasmachine. Als dat er niet is, kan je het in het bestekmandje leggen (in die geval gebruik je beter geen voorwasprogramma). Je moet het tabletje niet uit de volledig water oplosbare folie halen.
Moet ik zout en spoelglansmiddel toevoegen?
Nee, de BRAUZZ. vaatwastabletten zijn "alles-in-één"-tabletten, wat betekent dat er al spoelglansmiddel en zout in zit. Tenzij de waterhardheid heel hoog is waar jij woont, hoef je geen extra zout toe te voegen.
Zijn de tabletten effectief bij alle temperaturen?
De tabs zijn effectief vanaf 45°C. Als jouw vaat erg vuil of de waterhardheid hoog is, raden wij aan een programma op 55°C te gebruiken. Kies voor een programma zonder voorwas.
Bevatten de tabletten plastic?
De verpakking van is volledig recycleerbaar karton. De tabletten zitten verpakt in een biologisch afbreekbare PVA-folie die niet dient verwijderd te worden voor gebruik. De folie is oplosbaar in water, dus het valt uit elkaar en laat geen sporen achter. PVA draagt niet bij aan microplastics.
Kunnen de tabletten gebruikt worden bij een korte cyclus?
Ja, de tabletten zijn zelfs effectief bij korte cycli. In geval van zeer vuile vaat raden wij een lange cyclus op 55° te gebruiken.
Waarom zijn de tabletten individueel verpakt?
Onze tabletten zijn verpakt in PVA, een in water oplosbare folie. Het gebruik van PVA is een bewuste keuze. PVA-vrije tabletten veroorzaken doorgaans veel verspilling in het productieproces en bieden een veel kortere houdbaarheid van het product, wat leidt tot meer gebruik van grondstoffen. Daarnaast tonen veel studies aan dat PVA niet bijdraagt aan microplastics. Maar zoals zo vaak is het antwoord niet zwart of wit. PVA is nog steeds een synthetisch materiaal en wij zouden in de toekomst het liefst met biobased folies werken, maar zover zijn we nog lang niet. Maar desalniettemin vinden we "naakte" tabs eigenlijk niet zo eco en hebben we een keuze gemaakt die zowel duurzaam als gebruiksvriendelijk is.
Is het gebruik van de afwasmachine minder eco dan manueel afwassen?
Dit is een fabeltje! Vaatwassers kunnen veel energie- en waterzuiniger zijn dan manueel afwassen, vooral als de machine pas wordt gebruikt als hij vol is.
Waar worden de tabs geproduceerd?
De BRAUZZ. Vaatwastabletten worden in Europa geproduceerd.
Abonnement
Wat zijn de voordelen van een abonnement?
Door het afsluiten van een abonnement wordt jij ontzorgt over de aankoop van jouw schoonmaakmiddelen. Je geeft aan hoeveel product jij om de hoeveel tijd nodig hebt en deze worden periode automatisch thuis geleverd bij jou!

Een tweede voordeel is dat onze abonnementsprijzen heel voordelig zijn met kortingen tot 33%!
Algemene informatie over een abonnement bij BRAUZZ.
Al onze abonnementen kunnen op elk moment worden opgezegd en zijn aanpasbaar. Er zijn dus geen kleine lettertjes met strenge voorwaarden. Volledige transparantie is erg belangrijk voor ons!

Maak bij het afrekenen zeker een account aan bij afsluiten van een abonnement. Zo kan jij achteraf eenvoudig inloggen en jouw abonnement zelf beheren.
Hoe vaak krijg ik een levering?
Je bepaalt zelf de frequentie van jouw abonnement. Je kiest bij de bestelling indien jij een levering wenst om de 1, 2, 3 of 4 maanden.

Daarna kan jij de frequentie heel eenvoudig aanpassen binnen jouw account. Volgende opties zijn beschikbaar;

- De maandelijkse frequentie verkorten of verlengen
- Een levering overslaan wanneer jij nog genoeg product voorradig hebt of even niet thuis bent
- Een levering sneller laten bezorgen wanneer jij zonder product dreigt te vallen
- Het abonnement pauzeren voor onbepaalde tijd

6 dagen voor elke nieuwe levering wordt jij ook steeds op de hoogte gebracht. Er worden dus nooit kosten in rekening gebracht zonder dat jij daarvan op de hoogte wordt gebracht.
Is er een opzegtermijn?
Nee, een abonnement kan op elk moment worden gepauzeerd of opgezegd. Hiervoor hoef jij jou ook niet te verantwoorden.
Hoe kan ik mijn abonnement beheren?
Als jij al een klanten account hebt aangemaakt bij het plaatsen van jouw bestelling, kan jij eenvoudig inloggen via onze website en jouw abonnement beheren.

In jouw account kan jij onder andere jouw adres wijzigen, de leverfrequentie, de hoeveelheid producten en jouw bestelgeschiedenis bekijken én aanpassen.
Ik kan niet inloggen op mijn account?
Als jij geen account hebt aangemaakt toen jij jouw bestelling plaatste, maak je gewoon een account aan met hetzelfde e-mailadres dat jij hebt gebruikt toen jij jouw bestelling plaatste. Jouw abonnement verschijnt dan in jouw account.

Als jij jouw wachtwoord bent vergeten, kan jij bij het aanmelden gewoon op "Wachtwoord vergeten" klikken en jouw e-mailadres invoeren. Jij krijgt dan een link toegestuurd waarmee jij jouw wachtwoord kunt resetten. Geen mail ontvangen? Controleer even het spam mapje.
Ik weet niet hoe ik mijn abonnement kan aanpassen?
Ervaar jij problemen met het aanpassen van jouw abonnement? Geen probleem, stuur ons gerust een e-mail naar hello@brauzz.com en wij zullen de nodige wijzigingen voor jou doorvoeren.

Categoriën

Over
Over
Algemene info over BRAUZZ.
Wat is het idee achter BRAUZZ.?
Wij willen letterlijk en figuurlijk deze planeet schoonmaken en schoon houden! Het idee achter BRAUZZ. is dat een schone planeet start bij een schoon huishouden. Wij innoveren binnen de huishoudproducten om het gebruik van wegwerpplastic, schadelijke en onnodige ingrediënten te elimineren. Met innovatieve, duurzame en ecologische schoonmaakproducten willen wij de negatieve impact, die het huidige aanbod heeft, verminderen zonder dat de klant compromissen moet sluiten.
Wie zijn de oprichters?
Wij, Lowie, Manush en Ruben, richtten BRAUZZ. op in Juni 2020. Wij studeerden samen en besloten dat wij ons steentje wilden bijdragen aan een schonere wereld. Toen hebben wij een jaar aan onderzoek en ontwikkeling gedaan om uiteindelijk de BRAUZZ. refills te bekomen. Wij startten met verkopen op 26 november 2020!
Wat is de missie van BRAUZZ.?
De missie die wij vanaf het begin voor ogen hadden was om ecologisch en duurzaam consumeren toegankelijk te maken voor iedereen. Door alle mogelijke compromissen te elimeren. Wij wouden een product op de markt brengen dat zowel goed was voor de mensen als voor de planeet.Over duurzaam en ecologische consumeren bestaan veel stigma’s en wij maakten het onze missie om al deze stigma’s (ecologische en duurzame producten zijn duur, werken niet goed, zijn niet overal te verkrijgen, zijn niet leuk om te gebruiken,…) de wereld uit te werken.Wij hopen niet alleen dat ons product een steentje bijdraagt aan een mooiere wereld, maar ook dat de mensen inzien dat de stigma’s niet kloppen en in het vervolg ook andere duurzamere of ecologischere producten gaan proberen.
Waar zijn jullie gevestigd?
Wij zijn een Belgische start-up en ons kantoor bevindt zich in de prachtige stad Gent.
Kan ik bij BRAUZZ. werken?
BRAUZZ. is een snel groeiende start-up met veel ambitie om onze positieve impact zo groot mogelijk te maken. Wij zoeken altijd toffe collega’s met ambities en die geloven in onze missie. Meld jezelf aan via ruben@brauzz.com.
Steunen jullie goede doelen?
Bij BRAUZZ gaat het om impact. Onze producten hebben op dagelijkse basis bij heel veel klanten een positieve impact. Ze overbelasten de planeet niet en ze zorgen ervoor dat de klanten in een schone omgeving kunnen leven!Daarnaast werken wij samen met AMAB voor het inpakken en verzenden van alle bestellingen. Een maatwerkbedrijf gesitueerd in Brussel. AMAB vzw streeft naar een verantwoord evenwicht tussen People, Profit en Planet en dit in duurzame interactie met het milieu. Hierdoor steunt BRAUZZ. werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot het arbeidscircuit en worden zij geïnspireerd tot persoonlijke groei.Ook hebben wij een samenwerking met EcoCart. Per bestelling doneren wij een deel van de winst om iedere bestelling volledig CO2-neutraal te maken. Dit geld wordt door EcoCart geinvesteerd in verschillende duurzame projecten over de ganse wereld. Het project dat wij rechtstreeks steunen is het opwekken van groene energie in Europa!Ken jij goede doelen of initiatieven die bij BRAUZZ. zouden passen? Neem zeker contact op met ons via hello@brauzz.com.
Bestellen
Bestellen
Bestellen
In welke landen kan BRAUZZ. geleverd worden?
Op dit moment leveren wij in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Wil jij toch graag BRAUZZ. kopen en wens jij een levering buiten deze landen? Contacteer ons via hello@brauzz.com en wij zoeken samen een oplossing.
Zijn jullie producten in retail winkels te koop?
De BRAUZZ. producten zijn reeds verkrijgbaar op veel verschillende plekken! Via onze website en bol.com kan jij rechtstreeks bij ons kopen en genieten jij van onze goede service. Daarnaast zijn de BRAUZZ. producten bij verscheidende online en offline retailers te verkrijgen.Online; Pieter-pot (BE/NL), Leven Zonder Afval (BE/NL), Gorillas (NL),...Offline; Bio Planet (BE), Beauty and Care (NL),...Ken jij nog winkels waar BRAUZZ. perfect binnen het plaatje past? Contacteer ons dan via hello@brauzz.com.
Kan ik mijn bestelling aanpassen of annuleren?
Ons bestelsysteem werkt bijna volledig automatisch. Direct na jouw bestelling wordt jouw bestelling doorgestuurd naar onze verschillende partners zodat wij deze zo snel mogelijk bij jou kunnen laten toekomen. Een annulering is mogelijk, stuur ons zo snel mogelijk een mailtje via hello@brauzz.com en wij zoeken samen een oplossing.
Waar kan ik gebruikmaken van een kortingscode?
Bij het afrekenen is een vakje voorzien waar jij jouw kortingscode kan ingeven. Wanneer deze geldig is, wordt de korting meteen toegepast op het eindbedrag. Jij ziet dan perfect hoeveel jij bespaart.
Verzenden
Wanneer kan ik mijn pakje verwachten?
Dagelijks worden bestellingen verzonden. Doorgaans leveren wij binnen de 1 tot 2 werkdagen.
Is er een minimum bestelbedrag?
Nee, er is geen minimum bestelbedrag. Wij bieden gratis verzending aan binnen België en Nederland vanaf een aankoopwaarde van €30.
Worden er verzendkosten aangerekend?
Boven een aankoopwarde van €30 bieden wij gratis levering aan binnen België en Nederland.Onder een aankoopwaarde van €30 wordt een verzendkost van €2,49 aangerekend om jouw bestelling thuis geleverd te krijgen.
Kan ik mijn bestelling volgen (track and trace)?
Zeker en vast! Jij zal steeds jouw pakje kunnen traceren via een track en trace link die te vinden is in jouw verzend bevestigingsmail.
Betaling
Via welke manier kan ik betalen?
In onze winkel kunt u gebruik maken van de volgende betaalmethoden: American Express, Apple Pay, Bancontact, Belfius betaal app, Google Pay, Ideal, KBC betaal app, Meastro, Mastercard, Paypal en Visa.
Wanneer wordt het geld van mijn rekening genomen?
Het geld zal rechtstreeks worden afgeschreven via onze betalingsproviders.
Wanneer ontvang ik mijn geld terug in geval ik een product retourneer?
Nadat wij jouw retourzending hebben ontvangen, zullen wij de goederen inspecteren en het aankoopbedrag binnen een week terugstorten via de door jou gekozen betaalwijze.
Er is iets fout gelopen met mijn bestelling
Wat gebeurt er als mijn bestelling onvolledig of beschadigd aankomt?
Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg het probleem uit en stuur indien mogelijk een foto of filmpje mee op zodat we kunnen bekijken wat er fout liep. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing. Klantentevredenheid is voor is van uiterst belang!
Wat moet ik doen als mij het verkeerde product is geleverd?
Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg het probleem uit en stuur indien mogelijk een foto of filmpje mee op zodat we kunnen bekijken wat er fout liep. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing. Klantentevredenheid is voor is van uiterst belang!
Ik ben niet tevreden over mijn aankoop, wat nu?
Het spijt ons alvast als dit het geval is. Neem contact op met ons via hello@brauzz.com. Leg uit waarom jij niet tevreden bent. Daarna zoeken wij samen naar een oplossing.
Producten
Producten
Hervulbare oppervlakte reinigers
Hoe werkt het?
1. Vul de fles met (warm) water

2. Knip het navullingszakje open en giet het in de fles

3. Draai de verstuiver op de fles en schud eens

4. Gebruik de fles steeds opnieuw met een nieuwe navulling
Wat moet ik weten over de allesreiniger?
Onze allesreiniger werkt perfect in de keuken en snijdt probleemloos door vet en vuil. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt jij het gebruiken voor alle soorten oppervlakken, zoals tegels, laminaat, roestvrij staal of verzegeld hout, om er maar een paar te noemen.

Wees voorzichtig met gevoelige oppervlakken zoals natuursteen of onverzegeld hout omdat onze reinigers citroenzuur bevatten Als je niet zeker bent over een oppervlak, controleer dan eerst of het geschikt is.

Geur: subtiele persische limoen geur.
Wat moet ik weten over de badkamerreiniger?
Onze badkamerreiniger geeft kalk geen kans. De badkamerreiniger slaagt erin vuil en aanslag op verschillende oppervlaktes te reinigen; douche, bad, wastafel/lavabo en kranen.

Wees voorzichtig met gevoelige oppervlakken zoals natuursteen of onverzegeld hout omdat onze reinigers citroenzuur bevatten Als je niet zeker bent over een oppervlak, controleer dan eerst of het geschikt is.

Geur: subtiele meiklokjes geur.
Wat moet ik weten over de glasreiniger?
Onze glasreiniger laat alle schijnen wat hoort te schijnen. En dat zonder strepen achter te laten. De glasreiniger slaagt erin vuil op volgende oppervlakken te verslaan; glazen oppervlakken, ramen en spiegels.
Hier is bewust gekozen om dit product geurloos te houden.
Waar worden jullie producten geproduceerd?
Al de onderdelen worden geproduceerd in de Europese Unie behalve onze duurzame en hervulbare fles worden geproduceerd buiten de EU en per trein naar hier vervoerd.
De navullingen
Welke ingredienten bevatten de navullingen?
Bij BRAUZZ. zijn wij heel open over de ingrediënten die wij gebruiken om deze zo milieuvriendelijk te maken en toch efficiënt te houden. Per product wordt op de productpagina meegegeven welke ingrediënten gebruikt worden en welke functie ze hebben. De verhouding tussen de afzonderlijke stoffen variëren per product.

Onze producten bestaan voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong (behalve de geur en de kleur zijn een mix van natuurlijk en synthetisch). Zijn 100% vegan en makkelijk biologisch afbreekbaar op basis van de OECD wetgeving.
Welke temperatuur moet het water hebben waarin ik de navulling giet?
Water van de kraan is alles wat je nodig hebt. In warm water lost het poeder zich het snelst op.
Hoeveel water moet ik gebruiken?
De formule is gebasseerd op 500ml water. Voor 500ml water kunnen wij dus krachtige reinigingscapaciteit garanderen.
Zijn de navullingen vegan?
Onze producten bevatten geen ingredienten van dierlijke afkomst.
Zijn de producten vrij van tests op dieren?
BRAUZZ. producten worden niet op dieren getest.
Hoe lang is een navulling houdbaar in het zakje?
Indien het zakje correct wordt bewaard garanderen wij dat de navullingen 24 maanden goed blijven.

De navullingen goed bewaren betekend op een droge en koele plaats buiten het bereiek van direct zonlicht.
Hoe lang is het reinigingsmiddel houdbaar na oplossing in water?
Nadat het poeder is opgelost in water garanderen wij een goed werkend product gedurende 6 maanden.
Moet ik met de fles schudden voor gebruik?
Voor optimale schoonmaakefficientie moet het poeder volledig opgelost zijn. Door de schudden gaat dit sneller en kan je het product sneller gebruiken.
Hoe bewaar ik de navullingen best?
De navullingen goed bewaren betekend op een droge en koele plaats buiten het bereiek van direct zonlicht.
De fles
Uit welk materiaal zijn de flessen gemaakt?
De flessen zijn vervaardigt in PET en dus zeer duurzaam en herbruikbaar. Wanneer deze na intensief gebruik toch vervangen hoeft te worden is deze zeer eenvoudig en recycleerbaar.
Kan ik een eigen fles gebruiken?
Tuurlijk, dat is geen probleem. Zorg ervoor dat je de fles van tevoren goed schoonmaakt. Voor een optimale reinigingservaring moet de fles een inhoud hebben van 500ml.
Hoe vaak kan ik de fles hergebruiken?
Wij ontwierpen de fles zo dat deze heel duurzaam en robuust is en dus vele malen opnieuw gebruikt kan worden. De verstuiver is van industrieel niveau zodat deze steeds hergebruikt kan worden.
Moet de fles volledig leeg zijn voor ik deze hervul?
We raden aan om de inhoud van de fles volledig te gebruiken en vervolgens eens uit te spoelen alvorens deze opnieuw te hervullen.
Natuurlijke sponsdoek
Kan de natuursponsdoek in de wasmachine worden gereinigd?
Dit kan zowel in de wasmachine als in de vaatwasser tot 95°. Zo wordt de doek opnieuw helemaal schoon.
Bevat een natuursponsdoek microplastics?
In tegenstelling tot microvezeldoekjes bevat een natuursponsdoek geen microplastics.
Hoe recycleer ik de natuurlijke sponsdoek?
Onze natuurlijke sponsdoek is thuis composteerbaar en 100% biologisch afbreekbaar.
Uit welke materialen bestaat een natuurlijke sponsdoek?
Onze natuurlijke sponsdoek bestaat uit 100% natuurlijke componenten. 70% houtellulose en 30% katoen.
Wasstrips
Hebben de wasstrips een geur?
Ja onze wasstrips hebben een heerlijk frisse geur. Let op: direct na het wassen ruikt het wasgoed nauwelijks. De geur hecht zich in kleine moleculen aan het wasgoed en komt alleen vrij door wrijving (bijv. bij het dragen). De was ruikt dus langer fris dan met conventioneel wasmiddel.
Heb ik nog wasverzachter nodig?
Onze wasstrips bevatten geen wasverzachter. Als je niet zonder wasverzachter wilt wassen kun je deze toch toevoegen.
Voor welke temperaturen zijn de wasstrips geschikt?
De wasstrips werken het best bij een watertemperatuur tussen 15°C en 95°C. Wassen op een lagere temperatuur is beter voor het milieu.
Hoeveel wasstrips heb ik nodig voor een grote wasmachine (8 Kg)?
In tegenstelling tot normale wasmachines (4-5 kg) kan je dan anderhalve of 2 wasstrips gebruiken.
Zijn de wasstrips ook geschikt voor mensen met allergieën?
Zowel onze wasstrips met en zonder geur zijn dermatologisch getest door het geronomeerde Duitse Dermatest en gecertificeerd als "excellent". Hiermee tonen we aan dat het mogelijke triggeren van allergiën tot een minimum is herleid met onze formule.
Zijn de wasstrips geschikt voor op reis?
Dankzij hun kleine formaat en lichte gewicht zijn de wasbladen perfect als reisgenoot. Bovendien zijn ze ook geschikt voor de handwas.
Kan de wasstrip ook gebruikt worden tijdens handwas?
Ja. Was daarna zeker grondig jouw handen.
Kunnen de wasstrips ook worden gebruikt voor zijde, kasmier, dons en wol?
De wasstrips zijn universeel en kunnen voor vele soorten textiel gebruikt worden.
Speelt de hardheid van het water een rol bij het doseren van de wasstrips
Zelfs bij hoge waterhardheid zouden een tot anderhalve wasstrip voldoende moten zijn. Indien dit niet genoeg blijkt, kunnen 2 wasstrips gebruikt worden.
Moet sterk vervuild wasgoed worden voorbehandeld?
Het wordt algemeen aanbevolen om vlekken en zware vervuiling vooraf te behandelen. Ideaal hiervoor is de BRAUZZ.BRAUZZ. vlekverwijderaar
Wasstrips
Bevatten de wasstrips ontkalkingsmiddelen?
De wasbladen bevatten geen ontkalkingsmiddelen. Als het tot nu toe nodig was om ontkalker te gebruiken, blijf je dit best doen.
Hoe gebruik ik de wasstrips best?
De wasstrips kunnen ofwel samen met het wasgoed rechtstreeks in de trommel ofwel in het wasmiddelbakje van de wasmachine worden gedaan.
Hoe worden de wasstrips gedoseerd?
De basisregel is: 1 wasstrip per kleine lading wasgoed. Bij zeer vuile was of een grote lading raden wij aan anderhalve of 2 wasstrips te gebruiken.
Waar zijn de wasstrips van gemaakt?
De wasstrips bestaan uit ionische en anionische oppervlakteactieve stoffen water en parfum. De volledige lijst van ingrediënten vind je op de productpagina.
Waar worden de wasstrips geproduceerd?
Momenteel is de productie van onze wasstrips in China. Daar hebben wij een gecertificeerde partner die aan alle Europese normen voldoet. Het transport gebeurd via trein en de CO2 emissies remunereren wij. Wij maken werk om de productie naar Europa te verplaatsen omdat centrale verankering belangrijk is voor ons.
Lossen de wasstrips volledig op in water?
Ja de wasstrips lossen binnen enkele seconden volledig op in water en zijn makkelijke biologisch afbreekbaar.
Wat is de houdbaarheid van de wasstrips?
De wasstrips moeten binnen 2 jaar worden gebruikt. Ook daarna kunnen ze nog zonder problemen worden gebruikt, maar de geur en de wasprestaties kunnen na verloop van tijd afnemen.
Is de verpakking van de wasstrips milieuvriendelijk?
Onze wasstrips zijn verpakt in 100% recycleerbaar karton en komen bij jou aan in een papieren enveloppe. Er is dus geen plastic afval of ander schadelijk verpakkingsmateriaal.
Laten de wasstrips resten achter op het wasgoed?
Nee de wasstrips bevatten geen zetmeel wat betekent dat ze geen aanslag in de machine of witte strepen op het wasgoed achterlaten.
Zijn de wasstrips ook zonder parfum verkrijgbaar?
Ja
Vaatwastabletten
Wat maakt de BRAUZZ. vaatwastabletten speciaal?
De BRAUZZ. vaatwastabletten zijn 40% kleiner dan de gemiddelde tabletten vandaag te koop. We kunnen dus veel CO2-uitstoot besparen tijdens het transport van onze tabletten. Natuurlijk is de verpakking volledig plasticvrij en past het pakketje makkelijk door de brievenbus. En zoals al onze producten is ook dit product vegan en niet getest op dieren.
Hoe gebruik ik de vaatwastabletten?
Leg het vaatwas tabletje in het daarvoor voorziene bakje in jouw vaatwasmachine. Als dat er niet is, kan je het in het bestekmandje leggen (in die geval gebruik je beter geen voorwasprogramma). Je moet het tabletje niet uit de volledig water oplosbare folie halen.
Moet ik zout en spoelglansmiddel toevoegen?
Nee, de BRAUZZ. vaatwastabletten zijn "alles-in-één"-tabletten, wat betekent dat er al spoelglansmiddel en zout in zit. Tenzij de waterhardheid heel hoog is waar jij woont, hoef je geen extra zout toe te voegen.
Zijn de tabletten effectief bij alle temperaturen?
De tabs zijn effectief vanaf 45°C. Als jouw vaat erg vuil of de waterhardheid hoog is, raden wij aan een programma op 55°C te gebruiken. Kies voor een programma zonder voorwas.
Bevatten de tabletten plastic?
De verpakking van is volledig recycleerbaar karton. De tabletten zitten verpakt in een biologisch afbreekbare PVA-folie die niet dient verwijderd te worden voor gebruik. De folie is oplosbaar in water, dus het valt uit elkaar en laat geen sporen achter. PVA draagt niet bij aan microplastics.
Kunnen de tabletten gebruikt worden bij een korte cyclus?
Ja, de tabletten zijn zelfs effectief bij korte cycli. In geval van zeer vuile vaat raden wij een lange cyclus op 55° te gebruiken.
Waarom zijn de tabletten individueel verpakt?
Onze tabletten zijn verpakt in PVA, een in water oplosbare folie. Het gebruik van PVA is een bewuste keuze. PVA-vrije tabletten veroorzaken doorgaans veel verspilling in het productieproces en bieden een veel kortere houdbaarheid van het product, wat leidt tot meer gebruik van grondstoffen. Daarnaast tonen veel studies aan dat PVA niet bijdraagt aan microplastics. Maar zoals zo vaak is het antwoord niet zwart of wit. PVA is nog steeds een synthetisch materiaal en wij zouden in de toekomst het liefst met biobased folies werken, maar zover zijn we nog lang niet. Maar desalniettemin vinden we "naakte" tabs eigenlijk niet zo eco en hebben we een keuze gemaakt die zowel duurzaam als gebruiksvriendelijk is.
Is het gebruik van de afwasmachine minder eco dan manueel afwassen?
Dit is een fabeltje! Vaatwassers kunnen veel energie- en waterzuiniger zijn dan manueel afwassen, vooral als de machine pas wordt gebruikt als hij vol is.
Waar worden de tabs geproduceerd?
De BRAUZZ. Vaatwastabletten worden in Europa geproduceerd.
Abonnement
Abonnement
Wat zijn de voordelen van een abonnement?
Door het afsluiten van een abonnement wordt jij ontzorgt over de aankoop van jouw schoonmaakmiddelen. Je geeft aan hoeveel product jij om de hoeveel tijd nodig hebt en deze worden periode automatisch thuis geleverd bij jou!

Een tweede voordeel is dat onze abonnementsprijzen heel voordelig zijn met kortingen tot 33%!
Algemene informatie over een abonnement bij BRAUZZ.
Al onze abonnementen kunnen op elk moment worden opgezegd en zijn aanpasbaar. Er zijn dus geen kleine lettertjes met strenge voorwaarden. Volledige transparantie is erg belangrijk voor ons!

Maak bij het afrekenen zeker een account aan bij afsluiten van een abonnement. Zo kan jij achteraf eenvoudig inloggen en jouw abonnement zelf beheren.
Hoe vaak krijg ik een levering?
Je bepaalt zelf de frequentie van jouw abonnement. Je kiest bij de bestelling indien jij een levering wenst om de 1, 2, 3 of 4 maanden.

Daarna kan jij de frequentie heel eenvoudig aanpassen binnen jouw account. Volgende opties zijn beschikbaar;

- De maandelijkse frequentie verkorten of verlengen
- Een levering overslaan wanneer jij nog genoeg product voorradig hebt of even niet thuis bent
- Een levering sneller laten bezorgen wanneer jij zonder product dreigt te vallen
- Het abonnement pauzeren voor onbepaalde tijd

6 dagen voor elke nieuwe levering wordt jij ook steeds op de hoogte gebracht. Er worden dus nooit kosten in rekening gebracht zonder dat jij daarvan op de hoogte wordt gebracht.
Is er een opzegtermijn?
Nee, een abonnement kan op elk moment worden gepauzeerd of opgezegd. Hiervoor hoef jij jou ook niet te verantwoorden.
Hoe kan ik mijn abonnement beheren?
Als jij al een klanten account hebt aangemaakt bij het plaatsen van jouw bestelling, kan jij eenvoudig inloggen via onze website en jouw abonnement beheren.

In jouw account kan jij onder andere jouw adres wijzigen, de leverfrequentie, de hoeveelheid producten en jouw bestelgeschiedenis bekijken én aanpassen.
Ik kan niet inloggen op mijn account?
Als jij geen account hebt aangemaakt toen jij jouw bestelling plaatste, maak je gewoon een account aan met hetzelfde e-mailadres dat jij hebt gebruikt toen jij jouw bestelling plaatste. Jouw abonnement verschijnt dan in jouw account.

Als jij jouw wachtwoord bent vergeten, kan jij bij het aanmelden gewoon op "Wachtwoord vergeten" klikken en jouw e-mailadres invoeren. Jij krijgt dan een link toegestuurd waarmee jij jouw wachtwoord kunt resetten. Geen mail ontvangen? Controleer even het spam mapje.
Ik weet niet hoe ik mijn abonnement kan aanpassen?
Ervaar jij problemen met het aanpassen van jouw abonnement? Geen probleem, stuur ons gerust een e-mail naar hello@brauzz.com en wij zullen de nodige wijzigingen voor jou doorvoeren.

Geen antwoorden gevonden op jouw vraag?

Stuur dan een email naar onze support afdeling en wij zorgen ervoor dat we met antwoorden komen.
Contacteer ons